Μάσκα για αναζωογόνηση
1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μέλι ανθέων
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
1κ.σ του φλιτζανιού κατσικίσιο γιαούρτι
2 γραμμ. βασιλικό πολτό
Ανακατέουμε τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας αφήνοντάς το να δράσει για 15 λεπτά.
Ξεβγάζουμεε με χλιαρό νερό.
. Διατροφικά στοιχεία για 1 τρουφάκι/θερμίδες 94/λιπαρά 5γρ.
Πανεύκολα τρουφάκια με κακάο, ινδοκάρυδο και μπισκότα που αρέσουν σε όλους!
Γίνονται τόσο εύκολα, που μπορούν να τα ετοιμάσουν ακόμη και τα παιδιά.
Προετοιμασία: 30 λεπτά και 4 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 5 λεπτά | Σύνολο: 35 λεπτά και 4 ώρες αναμονή
radicio.com
Τάρτα με μέλι και καρύδια (προετοιμασία 15΄, χρόνος μαγειρέματος 45΄)
Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο σφολιάτα
300 γραμμ. ανθόμελο
300 γραμμ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. νοτσίνο (λικέρ καρύδι)
βούτυρο (για το ταψί)
αλεύρι (για τη ζύμη)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε προσεκτικά με τον πλάστη τα 2/3 της σφολιάτας. Βουτυρώνετε ένα ταψί, τοποθετείτε σε αυτό τη ζύμη και με ένα μαχαίρι αφαιρείτε όση περισσεύει.
Σε ένα μπολ βάζετε το ανθόμελο, τα καρύδια, την κανέλα και το νοτσίνο και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί πάνω στη ζύμη και σκεπάζετε με την υπόλοιπη. Βρέχετε τα χέρια σας με νερό και με τα δάχτυλά σας πιέζετε μαλακά τις άκρες της ζύμης, ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
Ψήνετε για 45΄ και σερβίρετε με σαντιγί και ζεστή σοκολάτα.
πορείτε να αντικαταστήσετε το λικέρ με κονιάκ,ενώ για έξτρα γεύση προσθέστε στο αρχικό μείγμα ξύσμα λεμονιού.
fwto.Beatrizoa Costa
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Μ.Μ.Κωνσταντίου 162531 0 37616