ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

2014-01-03 18:34
 

 


 

Για το στομάχι
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από πρόπολη  μέλι σε ίσα μέρη. Το βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο .


 

Καταναλώνουμε 1 κουταλάκι την ημέρα με ένα ποτήρι νερό. Είναι ένα πολύ καλό «φυσικό» φάρμακο για τα παράσιτα του εντέρου και για τα προβλήματα του στομαχιού. Αν υποφέρουμε από κολίτιδα, προσθέτουμε στο μείγμα και γύρη (σε ίσα μέρη). Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 ημέρες. Τη θεραπεία αυτή  την κάνουμε για 10-15 ημέρες περίπου.

Για τη φαρυγγίτιδα και τον πονόλαιμο
Διαλύουμε σε 50 ml νερό, 25 ml μέλι, 1 ml (20 σταγόνες) αιθέριο έλαιο φασκόμηλο και 25 ml βάμμα πρόπολης. Για να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας και του πονόλαιμου, κάνουμε γαργάρες 2-3 φορές την ημέρα με 1 κουταλιά από το μείγμα.

Για κολπίτιδες
Διαλύουμε σε 1 λίτρο νερό 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά βάμμα πρόπολης και 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Με αυτό κάνουμε κολπικές πλύσεις, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς καταπολεμά τους μύκητες και τα βακτηρίδια.

Για καψίματα

Φτιάχνουμε ένα μείγμα με 1 κ.σ. μέλι, 2κ.γ. πρόπολη και λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας .Το  ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά το βάζουμε πάνω στο έγκαυμα. Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοπική επάλειψη πάνω σε εκζέματα, ακόμα και σε έλκη που έχουν προκληθεί από κατακλίσεις. Πρόκειται για μείγμα με επουλωτική και καταπραϋντική δράση.


 

 

Φωτογκαλερί: Προίοντα

Επικοινωνία

Επαφή

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

melisynkom@hotmail.com

Μ.Μ.Κωνσταντίου 16
Κομοτηνή
69100

2531 0 37616

Αναζήτηση στο site

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode